Τηγανητό ρύζι από κουνουπίδι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το περνάμε από το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια λίγο λίγο μέχρι να τριφτεί και να μοιάζει με κόκκους ρυζιού.
  • Κόβουμε τα καρότα στα 4 κατά μήκος και στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρές φετούλες 0,5 εκ.
  • Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε πρώτα την πιπεριά, τα καρότα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τον αρακά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες τα κελύφη και το έντερο κρατώντας το κεφάλι και την ουρά.
  • Ρίχνουμε τις γαρίδες στο γουόκ και καπακώνουμε.
  • Αφήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες από τους ατμούς.
  • Προσθέτουμε το σησαμέλαιο, το πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρειαστεί.
  • Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.