Τηγανητό ρύζι από κουνουπίδι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το περνάμε από το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια λίγο λίγο μέχρι να τριφτεί και να μοιάζει με κόκκους ρυζιού.
- Κόβουμε τα καρότα στα 4 κατά μήκος και στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρές φετούλες 0,5 εκ.
- Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια 0,5 εκ.
- Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε πρώτα την πιπεριά, τα καρότα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τον αρακά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
- Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες τα κελύφη και το έντερο κρατώντας το κεφάλι και την ουρά.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες στο γουόκ και καπακώνουμε.
- Αφήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες από τους ατμούς.
- Προσθέτουμε το σησαμέλαιο, το πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρειαστεί.
- Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Share this post