Χταπόδι κοκκινιστό στον φούρνο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι και, στη συνέχεια, χωρίζουμε τα πλοκάμια του.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα. 
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το «δόντι» του χταποδιού, ανοίγουμε την κουκούλα και, αφού την καθαρίσουμε, την κόβουμε σε κομμάτια.  
  • Αν είναι μεγάλα τα πλοκάμια, τα κόβουμε στη μέση. 
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε καλά, και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες. 
  • Ελέγχουμε αν έχει γίνει το χταπόδι τρυπώντας το με ένα πιρούνι. Το ίδιο κάνουμε και με τις πατάτες. Σε περίπτωση που θέλει και άλλο ψήσιμο, επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμη.
  • Προς το τέλος του ψησίματος, κοιτάμε μήπως έχουν μειωθεί τα υγρά του φαγητού και προσθέτουμε μερικές κ.σ. νερό, αν χρειάζεται.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.