Λαβράκι με λαχανικά και κους κους

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κους κους

  • Μαγειρεύουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε το κους κους, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βράζουμε τον αρακά για 5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε τον αρακά και τον προσθέτουμε στο μπολ με το κους κους.
  • Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά τσίλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με φέτες από λάιμ.

Για τα λαβράκια

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε μπαστουνάκια 0,5×7 εκ.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ. 
  • Μεταφέρουμε σε ένα οβάλ πυρίμαχο σκεύος 30 εκ. τα καρότα και το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, και από πάνω τοποθετούμε τα λαβράκια.
  • Ρίχνουμε τη σόγια σος, το αλάτι, το  πιπέρι, ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να πάνε παντού, και μεταφέρουμε στον φούρνο. Προσέξτε την ποσότητα του αλατιού που θα βάλετε ώστε να μη βγει αλμυρό το φαγητό!
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με το κους κους.
Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.